dilluns, 5 de desembre del 2011

CONCURS ESCOLAR DE L'ONCE DEL 2011-2012

LA INSCRIPCIÓ DEL NOSTRE CENTRE

S'HA FET EN LA MODALITAT PER VIA DIGITAL
-------------------
Hemos recibido correctamente vuestra solicitud de participación en el Concurso Escolar ONCE "Haz tu barrio accesible".

Para formalizar vuestra inscripción, por favor, revisad los datos de participación que hemos registrado:

Responsable: TOMAS CAMACHO MOLINA Cargo: Profesor (BIBLIOTECA)

Alumnos: 150 (Catalán)
Categoría: 1er ciclo Secundaria

Alumnos: 150 (Catalán)
Categoría: 2º ciclo Secundaria

Alumnos: 10 (Catalán)
Categoría: Educación Especial



Profesores: 10 (Catalán)

Idioma: Catalán
Nº de clases: 10
-------------------------------------
LES BASES:
http://www.concursoescolaronce.es/index.php/presentacion/bases_del_concurso#trabajos
LA MALLA. 03.12.11

L'ONCE REPTA ELS ESCOLARS A DETECTAR BARRERES A LA CIUTAT

Posa en marxa el concurs 'Fes el teu barri accessible'. Aquest dissabte, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat

Aquest dissabte 3 de desembre se celebra el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, motiu pel qual és moment de fer balanç de la situació d'aquest col•lectiu. Passos de peatons amb semàforos sense avisador sonor, arbres mal ubicats o edificis públics sense rampes d'accés són alguns dels inconvenients que es poden trobar persones que pateixen alguns tipus de discapacitat, per exemple visual. L'ONCE i la seva Fundació volen conscienciar sobre el respecte a les persones amb discapacitat i alhora volen sensibilitzar la societat per aconseguir "una ciutat sense barreres". Per tot plegat, han posat en marxa el 28è Concurs escolar sota el lema 'Fes el teu barri accessible'.

L'objectiu és que estudiants de primària, secundària i educació especial analitzin durant els propers mesos el seu entorn per detectar les barreres que suposen obstacles en el desenvolupament normal de la vida de persones amb algun tipus de discapacitat. Una vegada hagin detectat quins són els problemes amb els quals poden topar-se, és l'hora de buscar solucions. És, a dir, que l'objectiu és que tots els alumnes participants al concurs es converteixin en autèntics agents de canvi de l'entorn.

Una vegada finalitzada la detecció d'obstacles i la proposta de solucions, es procedirà a realitzar un gran mapa de l'accessibilitat de Catalunya i Espanya.

A Catalunya, de moment s'han inscrit al concurs 233 escoles i 26.176 alumnes, sent l'IES Julio Antonio i el Col•legi Jose Echegaray els que tenen més escolars apuntats. En funció del curs, els escolars podran presentar diversos tipus de treballs com ara cartells o reportatges en format vídeo o foto.