dissabte, 23 de maig del 2009

Gerard Vergés va rebre ahir, 22 de maig de 2009, la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa



Gerard Vergés va rebre ahir, 22 de maig de 2009, la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa.

Va haver una gran participació ciutadana a l'acte, amb la presència de la seua nombrosíssima família i amics. Va haver el discret acompanyament musical de la coral Flumine, de Tortosa.

La decisió va ser adoptada per la iniciativa ciutadana i per la unanimitat del consistori tortosí.
Tots els portaveus dels grups polítics municipals van destacar la seua condició d'humanista, la seua personalitat renaixentista, la seua trajectòria, marcada pel desig de perfecció i autoexigència, alberga el conreu de les ciències i les lletres, en hàbil expressió de Xavier Garcia, Gerard Vergés és un analista de l'ànima.

Manel Ollé va fer una entusiasta descripció i lectura de la seua obra. Va agrair i felicitar molt la decisió de l'Ajuntament de Tortosa, tot i així va apuntar unes notes crítiques: la falta de llibres de Gerard Vergés a la ciutat, per tant, una necessitat de reeditar-los i el seu mèrit per a ser nomenat doctor honoris causa. Va destacar molt especialment la traducció al castellà de tota la seua obra poètica, a càrrec de Ramón García Mateos, present a l'acte. I la pròxima presentació del llibre recopilatori de les Jornades d'homenatge que, impulsades pel traductor, es van fer a Cambrils. Aquest llibre aplegarà la visió de la producció literària de Gerard Vergés a càrrec d'un nodrit grup de persones.

Recordem que el millor homenatge que es pot fer a un escriptor és la lectura de les seues obres. Quants centres educatius de les nostres terres fan alguna cosa al respecte?

A continuació podeu veure un vídeo en el qual l'escriptor contesta amb l'agudesa que el sol caracteritzar i, el que és millor, ens llig un dels seus poemes.


http://serretllibres.com/autorsebrencs/?p=3391