divendres, 17 d’abril del 2009

SANT JORDI 2009





Font: http://www.directe.cat/imatges/rosa-sant-jordi-llibres.jpg

El dijous, 23 d’abril de 2009 l’horari de classes serà l’habitual. Tot i així l’Aula d’Acollida ha organitzat una activitat que es desenvoluparà al Saló d’Actes de l’IES Sòl-de-Riu al llarg del matí. Es dedicarà mitja hora al Saló d’Actes i mitja hora de visita a les exposicions i la parada de llibres. Se seguirà el següent horari:

8,30-9,30 9,30-10,30 10,30-11,30 12-13 13-14
1r d’ESO 2n d’ESO 3r d’ESO 4t d’ESO Batx i CF

El professorat que tinga classe amb els diferents grups acompanyarà l’alumnat al Saló d’Actes.

Metodologia:
S’ofereixen activitats i cada professor o professora optarà per desenvolupar-la al llarg de la seua classe.


ALTRES ACTIVITATS DE SANT JORDI

Solidaritat amb Nicaragua

Dintre de la campanya “Solidaritat amb Nicaragua”, el professorat implicat en aquesta (Laura Gutiérrez, Remei Ibàñez, Pilar Vidal i Àlex Arias) portarà a terme l’activitat “el llibre solidari”, que consistirà en portar de casa algun llibre per després posar-lo a la venda, al preu simbòlic d’1 €, i d’aquesta manera ajudar a finançar el projecte solidari que es durà a terme el proper estiu (formació de professorat i construcció d’una escola). La campanya es farà al llarg del matí i de la tarda i és per això que demanem la participació d’alumnat i professorat. Fonamentalment fent la crida a que porten llibres per a fer aquest mercat solidari. Podeu lliurar els llibres al professorat.

A més a més des del 22 al 24 d’abril de 2009, Exposició fotogràfica al vestíbul sobre l’activitat desenvolupada a Nicaragua l’estiu de 2008.

Àrea de Música:

Exposició de murals i maquetes sobre l'orquestra simfònica i sobre instruments musicals; les dos exposicions són a càrrec de l’alumnat de 2n A, 2n B i 2n C.

USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial):
Punt de llibre: L’alumnat de la USEE (Unitat de Suport a l’Educació Especial) realitzarà un punt de llibre relacionat amb la Diada de Sant Jordi.

Conte: Realització d’un conte per part de l’alumnat de l’USEE.

També Carme Sánchez, del bar de l’IES, ens demana la nostra col•laboració: podem fer un punt de llibre per a l’exposició de punts de llibre que es farà al bar. S’han de fer, lògicament, abans de Sant Jordi.

1r d’ESO: Selecció de l’alumne que ens representarà al Concurs de Lectura en veu alta. La final comarcal del V Certamen de lectura en veu alta que tindrà lloc a TORTOSA, el divendres, 8 de maig de 2009, a les 10:30 del matí i fins a les 13:30 aprox.

2n d’ESO D (13-14 h.): Realització d’un utilitzant el punt de creu. Professora: Anna Valle Martí.

Participació al V PREMI LLIBRESEBRENCS.ORG
DE RELATS CURTS A INTERNET PER A JÓVENS ESCRIPTORS

(Les obres s’ hauran de fer arribar abans de les 23.59 h del dia 23 d'abril de 2009. Es podria fer lectura i exposició de les obres presentades. Es tracta d’un relat de, com a màxim, dos fulls d’extensió. Tots els participants reben un obsequi).
Bases a: http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com/2008/12/v-premi-llibresebrencsorg-de-relats.html

Poden també llegir els treballs presentats al Premi Literari Alcanar 2009. Termini de presentació: ha estat ampliat el termini fins el 17 d’abril, divendres, al migdia.
Bases a: http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com/2009/03/viii-convocatoria-del-premi-literari.html

Des del Departament de Llengües s’organitzen lectures poètiques a les aules.
S’incentiva la participació al Concurs Poesia en Acció en les modalitats:
a) poemes per un món solidari
b) eslògans per a un món millor
Es realitzarà una exposició i un dossier amb els treballs realitzats.
Podeu demanar a la biblioteca els dossiers dels cursos anteriors.
Dels treballs realitzats s’enviaran un màxim de 6 per modalitat.
Més informació: www.poesiaenaccio.org

Notes: Els poemes i eslògans es poden realitzar en qualsevol llengua.
Els treballs, en suport informàtic, s’entregaran a Tomàs Camacho Molina. Ha de ser abans de la diada de Sant Jordi per a poder-los recollir i enviar en els terminis que plantegen els organitzadors.
Exemplar de les bases de Poesia en Acció a http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com.

Acte de lliurament de premis al Saló d’Actes de l’IES Sòl-de-Riu, a partir de les 19,30 h.

Alcanar, 14 d’abril de 2009
Més informació:
http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com/2008/06/entrega-de-premis-del-iv-premi.html
http://bibliotecaiesalcanar.blogspot.com/2008/04/poesia-en-acci-2008-lies-sl-de-riu.html
http://picasaweb.google.es/BibliotecaIESAlcanar/PoesiaEnAcci2008#
http://picasaweb.google.es/BibliotecaIESAlcanar/Santjordi2008#



Han passat ja deu anys des de la primera Marató de Poesia en Acció, i un cop més, volem convidar tota la comunitat educativa a participar en el desè concurs poètic de la nostra associació, enviant poemes sobre valors humans i/o fent pintures o dibuixos acompanyats d’eslògans per a un món millor.
El dissabte 13 de juny celebrarem la desena Marató al Jardí Romàntic de l’Ateneu Barcelonès, on es farà la presentació del llibre “Poemes per a un món millor- X Premi de Poesia en Acció”, que tindrà una edició especial que commemora el nostre desè aniversari. Desitgem que hi siguin presents el màxim nombre d’escoles: les que ens heu anat acompanyat any rere any, i les que us sumeu per primera vegada en aquesta convocatòria, fent possible entre totes aquest projecte d’educació en valors a partir de la solidaritat.
Els conflictes bèl•lics són, malauradament, notícia de primera plana i les seves víctimes més innocents –els nens i les nenes- pateixen les pitjors conseqüències. És per això que el nostre centre d’interès serà enguany la pau i la convivència. Igualment us convidem a una reflexió creativa per enfortir valors com els de la igualtat i solidaritat entre pobles, l’ecologisme, la llibertat i el respecte i la tolerància per tal de potenciar la convivència i la creació d’un món millor des de l’espai mateix de l’aula.
Com cada any, participants i poetes recitaran durant 10 hores els poemes escollits, conjuntament amb diverses activitats musicals i artístiques, amb una mateixa finalitat solidària: portar la il•lusió a nens i nenes dels camps de refugiats del Líban, a partir de tallers que promou l’associació “Cultura, Pau i Solidaritat Hayde Santa Maria”.
En el nostre blog, http://poesiaenaccio.blogspot.com, podeu trobar poemes model d’altres anys. El professorat del centre pot fer la tria dels textos i imatges amb eslògans que s’hauran d’enviar a la seu de POESIA EN ACCIÓ fins el dimecres 27 d’abril. Us demanem, sisplau, que indiqueu amb claredat el títol del poema, el nom de l’alumne/a, el curs, el centre i la població per tal de facilitar l’edició del llibre. Igualment us preguem que feu un únic arxiu amb tots els poemes participants i que el nom d’aquest arxiu únic sigui el nom del centre.
Entre tots els poemes rebuts un jurat format per poetes i professors triarà els millors, i com a premi es publicaran en un llibre conjuntament amb els de diferents poetes que cedeixen un poema seu per a una finalitat solidària.
Participeu en aquest premi de valors humans i celebrem plegats aquests 10 ANYS de solidaritat a partir de la poesia. POESIA EN ACCIÓ
BASES DEL CONCURS

MODALITATS:
 Poemes sobre valors humans (Ecologisme, pau, llibertat, igualtat, tolerància i solidaritat)
 Eslògans i il•lustracions per a un món millor
PARTICIPANTS
Tots els membres de la comunitat educativa: alumnat, professorat, PAS, AMPA...

Es presentaran fins a sis poemes i fins a sis eslògans per centre.
Poden estar escrits en qualsevol llengua. En cas de llengua estrangera s’haurà d’adjuntar traducció al català o al castellà.
Un jurat format per professors i poetes reconeguts farà la tria dels guanyadors.

PREMI:
 Publicació a l’antologia “Poemes per a un món millor”.
 Recitar en la marató poètica del dia 13 de juny.

LLIURAMENT DELS ORIGINALS
Poemes : Originals i inèdits.
Màxim vint versos.
Format Word i mida DIN-A4.
Peu de pàgina, marge dret, amb nom, cognoms, grup, centre i població de l’autor/a.
Il•lustracions: format JPG 150 ppm.
• Enviar: - per correu electrònic a poesiaenaccio@gmail.com
• .Preguem que al tema del correu hi indiqueu només el nom del centre.
- per correu ordinari i per triplicat a "POESIA EN ACCIÓ"
Apartat núm.38061 BARCELONA 08080.
- Full amb les dades del centre i de l’alumnat participant
• Per a qualsevol aclariment podeu consultar el nostre e mail o dirigir-vos als telèfons de contacte
93 555 90 52 / 93 664 96 01 / 932212303/ 654540094 /
Balears: 639345788

El termini de lliurament acabarà el 27 d'abril de 2008